U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Rombouts Tony

(°Hoboken 1941) Werkte als redacteur op de Informatiedienst van de stad Antwerpen. Hij debuteerde als auteur in 1961, werd later ook actief als uitgever, performer en organisator. In 1972 stichtte hij de uitgeverij Contramine, onder wier label tientallen poëziebundels verschenen die hij overigens zelf drukte. Hij was onder meer organisator van het Steenfestival, de Nachten en de Zomeravonden van de poëzie te Antwerpen en het kunstenfestival te Assenede. Hij was secretaris van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen en mede-stichter van het Europese Schrijverscongres. Hij publiceerde zelf menig dichtbundel (Poems to Päivi, Antwerpen met taal getekend, De astrologische keuken van de poëzie, het verzameld werk De Witte Wandelaar, een Dandy) en enkele prozawerken, en is co-auteur van boeken over het Antwerpse dialect en over Antwerpen als kroegenstad. In 2007 verscheen bij Berghmans Uitgevers Antwrpen, zijn jongste dichtbundel ‘Château les Beaux Arts’ met grafisch werk van Niki Faes.Boeken: