U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Vermeiren Leopold

Was beroepshalve achtereenvolgens leraar secundair onderwijs, leraar aan de oefenschool van de normaalschool en van 1949 tot 1973 inspecteur van het Ministerie van Onderwijs.
Auteur van vooral jeugdboeken. De meest bekende zijn (uiteraard) de Rode Ridderverhalen, de Bob en Stevenreeks en de Api-reeks voor eerste lezertjes.
Zijn twee laatste Rode Ridderverhalen verschenen bij Berghmans Uitgevers: De Rode Ridder en de betoverde ringen (nr. 63) en de Rode Ridder in de verboden stad Petra (64).Boeken: