U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Wouters Karl

Karl Wouters (°Lichtaart 1954) autodidact geomant, landschapskunstenaar, ecologist en anarchist die in Kasterlee een hermitage bouwde met recuperatie- en natuurlijke bouwmaterialen, om de stelling te onderlijnen dat zowat 5000 jaar geleden hier een semi – nomadisch volk leefde, dat gebruik maakte van etherische krachtplaatsen om zich ergens te vestigen. Die etherische krachtplaatsen zouden vaak op etherische energielijnen liggen, waarop doorheen de tijd belangrijke gebeurtenissen, abdijen en oude heiligdommen tot ontwikkeling konden komen. De Kelten en later de Romeinen zouden die energielijnen hebben gebruikt om er kaarsrechte wegen op aan te leggen. Karl Wouters bouwde op zijn hermitage in de nabijheid van een energielijn zijn tuin van Eden. Karl Wouters is een kunstenaar met een visie en met visioenen. Een grote gedrevenheid in het beleven van het leven kenmerkt hem, leven dat voor hem onlosmakelijk en vanzelfsprekend met de natuur verbonden is, meer bepaald met zijn geboortestreek Lichtaart en Kasterlee. In dat mooie kader is Karl intens en actief begaan met de evolutie van de mensheid, en zijn eigen rol daarin. Zijn milieu activistische ondernemingen plaatst hij dan ook in het voortdurend streven van de mens, dat gezien kan worden als een mega rituele handeling van de “vrije wil”. Als autodidact geomant, ecologist en anarchist is hij erg gevoelig voor wat in de mentale verdrukking leeft, en heeft hij als medecontestant, kunstenaar, schrijver en poppenspeler, regelmatig aan zulke acties en betogingen deelgenomen, o.a. Acties in het polderdorp Doel, met actiegroep Doel 2020, dat ten dode staat opgeschreven voor de havenuitbreiding van Antwerpen, actief in allerlei acties in Antwerpen o.a. in Weik, kraakbeweging, woonwagenbewoning, acties in Kleine-Brogel met actiegroep Friends of the Earth, waar Amerikaanse kernwapens opgeslagen liggen, acties in Brugge met het Lappersbosfront, waar het Lappersfortbos dreigde gekapt te worden voor industrie uitbreiding, acties in Ruigoord Amsterdam, bezet dorp, (Landjuweel festival) eveneens voor de havenuitbreiding, acties in Rotterdam (ADM kraakpand) onteigening, acties in Mol (actiegroep Kempisch Forum voor Atoomstop en Greenpeace) tegen Belgaproces en het lozen van radioactieve stoffen in de Molse Nete, en voor de verwerking en opslag van hoogradioactief uranium, acties in Turnhout met de actiegroep - later politieke partij - Stad voor de mens, voor de leefbaarheid van de stad, uitbater van muziekkroeg De Witte Veloo in Kasterlee (1975-1976), diverse acties aldaar met de actiegroep Trefpunt, stichtend lid van de plaatselijke politieke partij Agalev, nu Groen, stichtend lid van het Netwerk Alternatieve Reizigers N.A.R. en redacteur van ’t Narrenschip


Boeken: