U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Berghmans Jan

(Herenthout, 30.07.1938 - Antwerpen, 14.11.2009)
Was op jonge leeftijd acteur bij het Vlaamse Schouwtoneel en studeerde voordracht, toneel en toneelgeschiedenis aan het conservatorium. Hij werkte onder andere als journalist, pr-manager en uitgever. Na een aantal uitgaven in eigen beheer en toneelbewerkingen verscheen in 1963 de dichtbundel Robijnlicht. Naast poëzie (Leven, ik hou van jou,...) en toneel (De zaak Mens, Lieve Rozalie,…) schreef hij verhalen, novellen, romans (Hoe groen was mijn gal, Vrouw ik heb je lief, 13 geheime liefdesbrieven,…) en kinder- en jeugdboeken (De kinderen van Roodkapje en De verliefde kater en andere sprookjes).

In 1983 werd op zijn initiatief Berghmans Uitgevers opgericht.

Hij stierf op 14 november 2009 ten gevolge van een jammerlijk ongeval bij hem thuis in Antwerpen.Website:

http://www.berghmans-uitgevers.be


Boeken: