U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Vitalski

(pseudoniem van Vital Baeken, °Turnhout 1971)
Officieel debuteert Vitalski op zijn veertiende met enkele sobere gedichten in het tijdschrift Diogenes. Het jaar daarop volgen kortverhalen in De Brakke Hond. Als germanist aan de Universiteit Antwerpen (1988-1993) wint hij tweemaal op rij de ‘Interuniversitaire Literaire Wedstrijd’, in 1990 met proza en in 1991 met poëzie.
Deze ‘Nachtburgemeester van Antwerpen’ schrijft niet alleen columns voor Gazet van Antwerpen, De Morgen en bijdragen, maar ook romans, brievenboeken en zelfs een heuse pornoroman, hij brengt one man shows op de planken en haalt méér dan regelmatig mediastunts uit.
In 2008 maakt hij ten zoveelste male furore, ditmaal doordat zijn theaterstuk ‘mijn leven met leterme’ verboden werd door het gemeentebestuur van Temse.
Als humorist staat Vitalski inhoudelijk ergens tussen Wim Helsen en Gunter Lamoot, maar onderscheidt hij zich door het vaak meer verhalende karakter van zijn grappen. Als auteur staat hij met zijn achting voor het decadente niet ver van Christophe Vekeman, als is Vitalski’s proza meer surreëel en heftiger. Vergelijkingen met de vijftien jaar oudere Herman Brusselmans zijn niet vol te houden gezien Vitalski’s schrijfstijl veel meer meticuleus is. Als mediafiguur schijnt Vitalski afwisselend ernstig en lichtvoetig, en betoont hij zich een gedreven improvisator.
In het voorjaar van 2008 verscheen zijn theaterconference ‘mijn leven met leterme’ bij Berghmans Uitgevers, Antwerpen.Website:

http://www.vitalski.com


Boeken: