U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

O'Connor Paul

Paul O’Connor is Departementshoofd Geschiedenis aan de Burnside High School in Christchurch, Nieuw-Zeeland. Sedert jaren interesseert hij zich voor de militaire geschiedenis van Nieuw-Zeeland. Hij organiseerde onder meer een mondeling geschiedenisproject voor zijn laatstejaarsstudenten in samenwerking met het Royal New Zealand Air Force Museum, met een onderzoek naar de diensttijd in Wereldoorlog II van bijna 200 Nieuw-Zeelandse mannen en vrouwen. In 2005 verkreeg hij een Royal Society Teacher Fellowship zodat hij aan de Universiteit van Canterbury zijn eigen onderzoek kon nastreven. Zijn project, onder de titel ‘From Papanui to Passchendaele’ was een studie over mannen uit zijn plaatselijke district die in WO I dienden (zie www.pap-to-pass.org). Dit onderzoek vormde de basis van Paul’s bijdrage aan het ‘Our Soldiers’-project. Paul O’ Connor bezocht meermaals de slagvelden van het Westelijk Front, en in het bijzonder Flanders Fields, waar de Nieuw-Zeelanders een prominente rol hebben gespeeld.
In 2009 werd hij geselecteerd als historicus voor het intercontinentaal samenwerkingsproject ‘Our Soldiers’, met steun van de Vlaamse Gemeenschap. Het is een organisatie van StAP vzw, Studio Artistieke Projecten, Antwerpen – België: www.rooms-veerle.be
 Boeken: