U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

De Landtsheer Patricia

(°Dendermonde 1952)
Is jeugdauteur en schreef de afgelopen decennia tientallen succesrijke boeken, waarvan enkele bekroond. Bij het jonge publiek is zijn vooral gekend van de ‘Heikje heks’-cyclus, ‘Ploef’ en themaboeken over de tweede wereldoorlog, heksenvervolging, rouwverwerking bij jongeren en drugs. Sinds 1998 is zij organisator van het tweejaarlijkse poëzie-evenement Vlassenbroek-Poëziedorp en Gedichtendag Dendermonde. Zij geeft schrijfcursussen, workshops poëzie en literatuur en schoollezingen.
In het voorjaar 2008 verscheen haar poëziedebuut ‘De zoete zucht der dingen’ bij Berghmans Uitgevers, Antwerpen.
Met deze dichtbundel bewijst Patricia ruimschoots een kritisch waarnemer te zijn van de dingen zoals zij op haar afkomen en zoals zij ze ervaart. De stilte die tot het laatste gedicht aanwezig blijft, zalft en heelt en laat ons met een zoete zucht achter.Boeken: