U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Martens Luc C.

 Luc C. Martens (°1956) is sedert het beëindigen van zijn studies aan de universiteit Gent als academicus verbonden aan deze instelling. Na het uitbouwen van zijn academische carrière nam hij opnieuw de pen ter hand wat resulteerde in tal van bekroonde gedichten (o.m. de Jules Van Campenhoutprijs 2012 - ’gestraft’ en de Uilenspiegel Kronkelprijs 2011 - ’appelhanden’). In ’Hoop op stille muren’, zijn debuutbundel, blikt deze jonge vijftiger terug op wat voorbij is en kijkt hij vooruit naar rust en stilte. Het is Luc C. Martens gegeven om poëtisch leesplezier voor vele stille uren te verschaffen. Hij is in staat persoonlijke ervaringen en emoties op te tillen naar een universeel niveau waarin iedereen zich kan herkennen.

 

 

Luc C. Martens wordt op 2 februari 2014 officieel als 2de stadsdichter van Deinze ingehuldigd.Op 8 februari 2014 wint Luc C. Martens de 3de Poëzieprijs Grimbergen met zijn gedicht ’Schrijven op Santorini’.


Website:

http://www.luccmartens.be


Boeken: