U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Vandenwyngaerden Eric

 Eric Vandewyngaerden (°1955 Diest) woont in zijn geboortestad. Na het beëindigen van zijn studies ghso lichamelijke opvoeding aan de K.U. Leuven werkt hij in Diest als opvoeder aan het KTA2. Sinds 1999 is hij terug intensief bezig met dichten. Kreeg in Nuenen (2003, wedstrijd ’Dichterbij van Gogh’) de smaak voor het optreden te pakken en ging vanaf dan meerdere malen in op uitnodigingen voor literaire avonden. Is bestuurslid en actief medewerken van de culturele en literaire vereniging ’Comt in mynen hof’ (Begijnhof, Diest). Fungeerde in 2009 en 2010 als jurylid in de poëziewedstrijd ’Gedichtendag Symbiose vzw, Dendermonde’ (org. Patricia De Landtsheer).

Zijn gedichten werden meermaals gepubliceerd in literaire tijdschriften en opgenomen in diverse bloemlezingen.

Hij werd op 27 oktober 2010 voor 2 jaar aangesteld als Stadsdichter van de Stad Diest.

 Website:

http://users.telenet.be/eric_vdwgd./


Boeken: