U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Dit verblijf

Eric Vandenwyngaerden is een dichter die zijn lezers betrekt in een symbiose tussen gevoel en verstand. Hij beoefent bijzonder toegangelijke dichtkunst zonder overbodige franjes en nodigt bovendien de lezer uit tot zelfreflectie.De titel van deze bundel is heel suggestief en heeft voor de vier delen (zo’n stad, later, afscheid en wellicht stiller) een betekenis. De auteur heeft in ‘Dit verblijf’ geen schreeuwende kleuren, slagwerk of ander taalvuurwerk nodig om te boeien. De lezer wordt meegevoerd in schijnbaar alledaagse scènes, die door het subtiele taal- en stijlgebruik tot een verfijnd niveau worden getild. Er hangt een geheimzinnig sfumato over de gedichten: onderhuids sluimeren verschillende interpretaties. Het merendeel van de gedichten werd eerder gepubliceerd in Vlaamse en Nederlandse tijdschriften.
In 2010 werd Eric Vandenwyngaerden voor 2 jaar aangesteld als stadsdichter van de stad Diest.


Auteur:Vandenwyngaerden Eric
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-90-709-5991-3
Uitvoering:Paperback
Verschijningsdatum:2/03/2012
Druknummer:1
Formaat:13cm br x 21 cm h
Gewicht:110 gr.
Pagina's:64 blz.
Kostprijs:€ 15