U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

  • NIEUWS

       Martin Carrette is niet meer.

      Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

       Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

      Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

       Martin Carrette wint de LiteratuurPrijs Zeist 2014
      Op 14 november werd deze prijs uit 205 ingezonden gedichten toegekend aan ’De stem is het moeilijkst’, een sonnet van Martin (zie ook ’Auteurs’).

Geerts Kris

Kris Geerts (°1951) is een gewezen advocaat en parketmedewerker te Antwerpen waar hij eveneens als jurist tewerkgesteld was aan het OCMW.
In zijn studietijd debuteerde hij als dichter met ‘Andante der wolken’ (1973). Als tiener reeds was hij geïnteresseerd in de oude poëzie van China en Japan, wat merkbaar is in de dichtbundels ‘Selene mijn lief’, ‘een lange droefheid als de avond valt’ en ‘De dooiedierentuin etc.’, elk met onderwerpen die a.h.w. gidsen zijn naar zen. In de jaren ’80 schreef hij poëzie bij wijze van vormexperiment(‘De schoonheid volgens nachtigalen’, Berghmans Uitgevers 1987) en een aantal light verses. Geïnspireerd door zijn werk bij ‘Avocats sans frontières’ in Rwanda schreef hij in het Frans de cyclus ‘Les corbeaux de Kigali’, die werd opgenomen in ‘Kleine Vaderlandse Geschiedenis’. Naast talrijke dichtbundels schreef Kris Geerts verhalen die in tijdschriften werden opgenomen of in boekvorm werden verzameld. Zijn meest recente werk sluit aan bij de Amerikaanse literatuur uit de jaren ’60 en ’70. Handpalmverhalen en gedichten wisselen elkaar af.
 Boeken: