U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

De Kleinmansuite

De Kleinmansuite is de derde bundel van Martin Carrette, na Boswording in 2006 en echo’s van raveel e.a. in 2008.

Tony Rombouts (voorzitter V.V.L.) : "De Kleinmansuite" heeft een stevige structuur en overtuigt met een verrassende beeldspraak die heel origineel wordt verwoord. De dichter benadert zijn onderwerpen soms speels maar tevens diepgaand en soms met dubbele bodems. Zijn stijl is vlot en meestal rechtstreeks. Het resultaat is geen persoonlijke belevenislyriek, het is veel meer, ik ontdekte objectieve en soms ook afstandelijke observaties, die door de juiste woordkeuze open bloeien tot voldragen poëzie. Ik kan niet anders dan iedereen deze bundel ten stelligste aanbevelen."In zijn nieuwe bundel slaat de auteur een andere richting in. De bundel bestaat uit twee delen. In een eerste deel Intimaties, blowing in the wind, dat bestaat uit 21 gedichten, gaat het om de moeilijk te vatten ‘dingen achter de dingen’, waardoor de mens een ‘aanzegging’ krijgt van zijn lot. Het draait om eindigheid, de vergeefsheid der dingen. Goed en kwaad, onafscheidelijk met elkaar verbonden in alles en in ieder mens, een zeer actueel thema, remember Oslo en Anders Behring Breivik.
Dat voortdurende geslingerd zijn tussen de twee uitersten, speelt zich in het tweede deel De Kleinmansuite, een reeks van 15 gedichten met dezelfde structuur, af in het personage Kleinman. Wie dat is, moet de lezer voor zichzelf uitmaken.
Martin Carrette won sinds begin 21ste eeuw talrijke poëzieprijzen in Vlaanderen en Nederland. Gedichten werden opgenomen in Nederlandse tijdschriften zoals Schrijven en Liter. De auteur is sinds 2010 de eerste stadsdichter van Deinze (www.deinze.be).


Auteur:Carrette Martin
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-90-709-5990-6
Uitvoering:Paperback
Verschijningsdatum:10/12/2011
Druknummer:1
Formaat:A5
Gewicht:100 gr.
Pagina's:48 blz.
Kostprijs:€ 15