U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Alles viel samen

Met “Alles viel samen” is Martin Carrette aan zijn vierde bundel toe bij Berghmans Uitgevers.
De bundel bevat 56 gedichten, ontstaan tijdens of naar aanleiding van zijn stadsdichterschap in Deinze tussen 2010 en 2013. De titel verwijst naar een uitspraak van Gerrit Komrij over werkelijkheid en poëzie, die samenvallen, maar is ook een vers uit één van de gedichten, waarin de dichter de woorden van Komrij a.h.w. aan den lijve ondervindt. De bundel bestaat uit drie delen: Alles viel samen, Museumstukken en Stadsgez/dichten. Net als in zijn eerdere bundels bewijst Martin Carrette een bijzonder lyrisch en visueel dichter te zijn.

 Met “Alles viel samen” is Martin Carrette aan zijn vierde bundel toe bij Berghmans Uitgevers.
De bundel bevat 56 gedichten, ontstaan tijdens of naar aanleiding van zijn stadsdichterschap in Deinze tussen 2010 en 2013. De titel verwijst naar een uitspraak van Gerrit Komrij over werkelijkheid en poëzie, die samenvallen, maar is ook een vers uit één van de gedichten, waarin de dichter de woorden van Komrij a.h.w. aan den lijve ondervindt. De bundel bestaat uit drie delen:
Alles viel samen, Museumstukken en Stadsgez/dichten. Net als in zijn eerdere bundels bewijst Martin Carrette een bijzonder lyrisch en visueel dichter te zijn.
Alles viel samen verzamelt de gedichten die geschreven werden bij diverse gelegenheden, al dan niet direct verbonden met de thuisstad Deinze. Museumstukken bevat 21 gedichten bij werken uit de vaste collectie van het Museum van Deinze en de Leiestreek (de gebroeders De Smet, Emile Claus, George Minne, Raoul De Keyser, Roger Raveel, Albert Saverys, Gustave Van de Woestijne e.a.)
Stadsgez/dichten neemt de lezer mee langs een poëtische en fotografische ring rond Deinze.
Opvallend is dat het overgrote deel van de gedichten ook los van de stad Deinze kunnen worden gelezen. De auteur won sinds zijn debuut (2006) talrijke poëzieprijzen in Vlaanderen en Nederland. Gedichten werden opgenomen in o.a. Gierik/NVT, Verba, Schrijven en Liter. De auteur is van 2010 tot 2013 de eerste stadsdichter van Deinze (www.deinze.be).
 


Auteur:Carrette Martin
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-90-709-5996-8
Uitvoering:Paperback
Verschijningsdatum:16/10/2013
Druknummer:1
Formaat:
Gewicht:0 gr.
Pagina's:90 blz.
Kostprijs:€ 19,5