U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Feestenboek voor de jeugd

Met ‘het feestenboek voor de jeugd’ is het de opzet van de auteur om jonge mensen, hun ouders en leerkrachten te laten weten wat ze precies vieren. Nieuwjaar, Valentijnsdag, carnaval, Pasen, de Eerste- en Plechtige Communie, Moeder- en Vaderdag, Halloween, Sinterklaas, Kerstmis…. komen allemaal aan bod.
Van al die feesten wordt de heidense of christelijke oorsprong geschetst en worden de gebruiken eraan verbonden belicht. Vanwaar komt het nieuwjaarszingen? Waarom verkleden mensen zich met carnaval en zetten zij maskers op? Hoe komt het dat Valentijnsdag de dag der geliefden is? Hoet zit het met de verlichte pompoenen met Halloween en de chrysanten op het graf met Allerheiligen? Tevens wordt gezocht of andere landen en wereldgodsdiensten gelijkaardige feesten kennen. Het is bruikbaar studiemateriaal voor scholen en een uniek geschenk voor verjaardagen, voor onder de kerstboom, …..
 
Auteur:Lauvrijs Bart
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-90-709-5976-0
Uitvoering:Gebonden
Verschijningsdatum:
Druknummer:
Formaat:
Gewicht:0 gr.
Pagina's:120 blz.
Kostprijs:€ 15