U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Een recht van antwoord

“Een Recht van Antwoord” van Walter Geerts, verscheen in 2004 als reactie op de door diverse openbare omroepen uitgezonden film “White king, Red rubber, Black death”, een productie van het Belgische productiehuis Periscope Productions n.v. en gecoproduceerd door binnen- en buitenlandse televisiezenders. De film werd aangekondigd onder het mom van een ‘documentaire’ over de door koning Leopold II opgerichte Kongo-Vrijstaat die in 1908 de Belgische kolonie “Belgisch-Kongo” werd. De vorst wordt er, zonder spreekrecht of juridische bijstand, door een rits aanklagers, vooral geput uit de geschriften van Angelsaksische auteurs, beschuldigd van verschrikkelijke mishandelingen en mutilaties van zwarte arbeiders ingezet voor de rubber- en ivoorcampagnes. Uit talrijke getuigenissen, consulteerbaar in Belgische instellingen, zoals het Museum voor Midden-Afrika in Tervuren, blijkt voldoende dat toen de vorst op de hoogte werd gebracht van deze misdrijven, hij op verscheidene wijzen daartegen gereageerd heeft. Deze zogenaamde documentaire van Peter Bate ignoreert met opzet deze koninklijke reacties en is in feite een loutere manipulatie van de gebeurtenissen buiten elke historische context. Daarom dit “recht van antwoord” van Walter Geerts die, in Kongo geboren, er 27 jaar opgegroeid is en geleefd heeft. Zijn verontwaardiging is niet alleen de zijne, maar ook die van talrijke Belgische oud-kolonialen, academici, juristen en Kongokenners. Aanbevolen lectuur voor lezers die de waarheid willen kennen en niet in de val willen trappen van deze manipulatie van een andere zoon van het ‘perfid Albion’.
Auteur:Geerts Walter
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-90-709-5963-0
Uitvoering:
Verschijningsdatum:
Druknummer:
Formaat:
Gewicht:0 gr.
Pagina's:112 blz.
Kostprijs:€ 16,9