U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Stout boekje over de Islam

De Islam is de meest bekende maar tegelijkertijd de meest ongekende godsdienst ter wereld. In dit "Stout boekje 2" belicht de auteur diverse aspecten van deze geloofsovertuiging waarbij hij opmerkt dat ’volledigheid’ niet zijn streefdoel was, wat trouwens binnen het bestel van een boek niet mogelijk zou zijn. Ook gaat de auteur ervan uit dat zowel de moslim als de niet-moslim in staat is om zich in eer en geweten een oordeel te vormen.In deze reeks worden kritische teksten uitgegeven die door hun alternatieve aanpak en/of gedurfde inhoud niet passen in de mainstream van het literaire bedrijf. In tegenstelling tot het klassieke essay, dat vaak vol voet- en andere noten zit, welke niet alleen een verzwarend maar tevens hinderlijk effect hebben op de lectuur, zijn de hier gepresenteerde opstellen eerder ludiek van aard, waarbij ook de satire een niet onbelangrijke rol speelt. Wegens het ontbreken van alle academische beladenheid en hun meestal ‘stout’ en afwijkend karakter kunnen deze opstellen misschien beter anti-essays genoemd worden.


Auteur:Ellen F.
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-94-639-6600-9
Uitvoering:Paperback
Verschijningsdatum:28/10/2019
Druknummer:1
Formaat:
Gewicht:150 gr.
Pagina's:122 blz.
Kostprijs:€ 19,5