U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Wolken schoven boven ons voorbij

Wolken schoven boven ons voorbij is de 14e dichtbundel van Frans Depeuter (°1937). Thematisch sluit deze bundel aan bij Uit zeven kelen, Beginselen van de natuurwetenschappen, De etter van de steen en Landschap met duif. Ook nu weer staat de dubbelzinnigheid van het bestaan centraal. De gedichten, ontstaan uit foto’s, gaan over winst en verlies, hoop en spijt, liefde en menselijk tekort, over weemoed, maar ditmaal wel met een korreltje zout, kortom: over ‘de gang van het leven’. Depeuter kiest voor heldere gevoelspoëzie met een klassieke structuur, een beheerste beeldspraak en een vloeiende muzikaliteit. Vanaf zijn debuut in 1961 wordt zijn uitgebreid oeuvre gekenmerkt door twee constanten. De eerste is zijn oprechte belangstelling voor de ‘mens’ en meer bepaald de kleine kwetsbare mens en de relatie tussen mensen. De houding die hij aanneemt, is deze van een waarnemer die tracht te begrijpen, en dit zonder enige zweem van betweterigheid, voyeurisme of sensatiezucht. Zijn personages blijven mensen van vlees en bloed. De tweede is de eerlijkheid waarmee hij dit doet. Eerlijk aan zijn eigen mening schrijft hij wat hij denkt en voelt. Ook in zijn poëzie zijn deze constanten terug te vinden. Gelouterd door de jaren heeft hij deze bundel overgoten met een saus van gelatenheid en relativering. Het resultaat is een ‘suite’ van gedichten waarin de lezer wordt betrokken, en dit niet louter als toeschouwer maar als ‘be-lever’, als personage. Deze suite omvat twee cycli,’De buitenste schil’ en ’De binnenste schil’, met elk achttien gedichten.


Auteur:Depeuter Frans
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:9789070959982
Uitvoering:Paperback
Verschijningsdatum:23/05/2014
Druknummer:1
Formaat:
Gewicht:0 gr.
Pagina's:52 blz.
Kostprijs:€ 15