U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

    Martin Carrette wint de LiteratuurPrijs Zeist 2014
   Op 14 november werd deze prijs uit 205 ingezonden gedichten toegekend aan ’De stem is het moeilijkst’, een sonnet van Martin (zie ook ’Auteurs’).

Jef Geeraerts, de 'held van Congo'

 In over hoe Jef Geeraerts de Congo bekeerde met zijn "storkpomp" en zijn zweep van nijlpaardenhuid, bundelt de auteur kritische opstellen over de koloniale activiteiten van Jef Geeraerts. Deze opstellen zijn oorspronkelijk verschenen in het kritisch-satirisch tijdschrift "Heibel", respectievelijk nrs. 15.2 (2010), 17.2 (2012) en 20.2 (2015).In deze reeks worden kritische teksten uitgegeven die door hun alternatieve aanpak en/of gedurfde inhoud niet passen in de mainstream van het literaire bedrijf. In tegenstelling tot het klassieke essay, dat vaak vol voet- en andere noten zit, welke niet alleen een verzwarend maar tevens hinderlijk effect hebben op de lectuur, zijn de hier gepresenteerde opstellen eerder ludiek van aard, waarbij ook de satire een niet onbelangrijke rol speelt. Wegens het ontbreken van alle academische beladenheid en hun meestal ‘stout’ en afwijkend karakter kunnen deze opstellen misschien beter anti-essays genoemd worden.


Auteur:Depeuter Frans
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-94-639-6601-6
Uitvoering:Paperback
Verschijningsdatum:28/10/2019
Druknummer:1
Formaat:
Gewicht:150 gr.
Pagina's:120 blz.
Kostprijs:€ 19,5