U bent al klant? Log in. U bent nog geen klant? Meld u vandaag nog aan.     Winkelwagen: 0 artikels  

 • NIEUWS

    Geen haiku’s of gedichten meer van Kris Geerts

   Op 21 maart 2021 is Kris overleden. We zullen deze lieve, zachtaardige man die ons deed genieten van talrijke to-the-point haiku’s en sprekende gedichten, ongetwijfeld missen.

    Martin Carrette is niet meer.

   Martin verloor zijn strijd tegen kanker en overleed op Gedichtendag 2016 thuis temidden van zijn geliefde gezin. Aan hen alle sterkte toegewenst. Vlaanderen en Nederland verliezen met Martin een getalenteerd en gedreven dichter.

    Feestelijke lancering poëziebundel ’Ontbreekbaarheid’, Maya Wuytack

   Op 28 januari wordt deze bundel gelanceerd tijdens de première van de gelijknamige poëzie-/muziekvoorstelling van theatermaker-dichter Maya Wuytack (winnaar Poemtata poëziewedstrijd 2015) - locatie : Bij De Vieze Gasten, Haspelstraat 13, 9000 Gent - aanvang 20u30.

Ontbreekbaarheid

Ontbreekbaarheid bundelt tweeëndertig performancegedichten die Maya Wuytack opvoert op poëzie-evenementen in Vlaanderen en Nederland. De gedichten zijn podiumproof en hebben daardoor een directheid en een zekere flamboyante vaart. Met prikkelende lichtvoetigheid beschrijven ze een condition humaine waarin extatische alledaagsheid, kosmische banaliteit en romantische dierlijkheid samenvloeien. Het is een poëzie vol contrasten die de paradoxen van het mens-zijn pleegt en verpleegt.In Ontbreekbaarheid worden bepaalde uitspraken uit de gedichten als ‘echo’s’ op de aansluitende witpagina herhaald. Het wegdenken van het hele gedicht en het bovendrijven van ‘drenkelinguitspraken’ sluiten aan bij de rode draad van Ontbreekbaarheid: kostbaar zijn en tegelijk misbaar zijn. Het topje van de ijsberg dat het verborgene laat vermoeden. Feestelijk, verontrustend en troostend beschrijft Ontbreekbaarheid de misbaarheid die het leven waardeloos en tegelijk heel waardevol maakt. Wat ons ontreddert, redt ons ook. Wat ons beangstig, bevrijdt ons. Wat ons in het harnas jaagt, ontwapent ons. Wat ons als mens in vraag stelt, geeft ons bestaansrecht. De titel Ontbreekbaarheid is op dit thema geënt: ‘breekbaarheid’, ‘ontbreken’ en ‘onbreekbaarheid’ worden met elkaar als kwetsbaarheid en kracht verbonden. Enkele stemmen over de poëzie van Maya :Ze geven een hint van antwoorden op vragen waarvan je nog niet wist dat je ze ging stellen. Poëzie die verwondert, verontrust en voedt.’ Frans Boenders‘Je wordt niet elke dag geconfronteerd met een opmerkelijk talent. Eerste keer dat ik je zag en hoorde optreden met je poëzie. Indrukwekkend! Gefeliciteerd!’ Daniel Billiet


Auteur:Wuytack Maya
Uitgever:Berghmans Uitgevers
Status:Verschenen
ISBN:978-90-709-5968-5
Uitvoering:Paperback
Verschijningsdatum:28/01/2016
Druknummer:1
Formaat:
Gewicht:0 gr.
Pagina's:84 blz.
Kostprijs:€ 17